zaterdag 8 juni 2013

Moestuinplezier

Dit jaar heb ik weer goeie voornemens gemaakt wat betreft het kweken van wat groentjes.
Niet om het hele jaar uit eigen hof te eten, maar omdat ik het keiplezant vind om courgetjes te gaan plukken en ze direct te verwerken. Omdat gele courgetjes lekkerder zijn dan groene, maar ge vindt ze nergens.
 
Omdat butternutpompoen ongelooflijk lekker is, maar ze vragen er veel geld voor in de winkel, en het is gewoon plezant om ze te gaan bewonderen terwijl ze elke dag groeien, en groeien, en groeien.
 
Omdat patisson al even lekker is als butternutpompoen en gele courgette, en nog moeilijker te vinden in de winkel.
 
Nu, ik ben een lui aangelegde moestuinierster (is dat een bestaand woord?), dus kweek ik zoveel mogelijk in potten en bakken, omdat ik dan minder onkruid moet uitdoen.
 
Ik heb dit jaar gezaaid: groene en gele courgette, butternutpompoen, rucola, gemengde aziatische pluksla, platte peterselie, bieslook en chinese bieslook, basilicum, en last but not least: rode snijbiet.
 
En deze schattige, kleine babyplantjes steken al voorzichtig hun kopke door de potgrond.
 
 
Aziatische pluksla 
 
Rucola


Courgette

Basilicum


En opnieuw, last but not least, de rode snijbiet
 
Ik sta er bijna elke morgen, middag en avond naar te kijken, zo plezant vind ik het, en ik praat er tegen ook. Of jullie dat nu onnozel vinden of niet, ik vind dat nu eenmaal plezant, en ik heb van de plantjes nog nooit klachten gehoord, dus ze zullen er wel niks op tegen hebben.
 
Allez, ik ga jullie laten, en mijn plantjes nog wat bewonderen.
 
Daaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten